
Super sitronis med iskrem
oppskrift på super lemon ice cream, perfekt for varme sommerdager. lag en forfriskende og syrlig iskrem hjemme på enkel måte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper tung kremfløte
- 2. 1 kopp halvhavskrem
- 3. 1 1/8 kopper hvitt sukker
- 4. 3 spiseskjeer revet sitronskall
- 5. 5 eggeplommer
- 6. 3/4 kopp fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 11. Bland kremfløte, halvhavt og sukker i en kjele; varm opp til kokepunktet på lav varme. Kok og rør til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen. Dekk til og la blandingen trekke i 10 minutter.
- 22. Fjern lokket og varm opp igjen til kokepunktet på lav varme. Pisk eggeplommene i en bolle. Rør gradvis inn én kopp av den varme kremblandingen i eggeplommene, flere spiseskjeer om gangen. Dette hjelper med å temperere eggene uten å koke dem. Rør eggeblandingen tilbake i kremblandingen i kjelen. Kok opp og rør på lav varme til blandingen akkurat dekker baksiden av en skje, 5 til 10 minutter. Overfør til en stor bolle; dekk til. Sett i kjøleskapet over natten.
- 33. Rør inn sitronsaften i den kalde iskremblandingen. Kjør i iskremmaskin i henhold til produsentens anvisninger. Overfør iskremen til en lukket frysebeholder og frys i 4 timer for å la smakene utvikle seg før servering.





