Super sitronis med iskrem

Super sitronis med iskrem

oppskrift på super lemon ice cream, perfekt for varme sommerdager. lag en forfriskende og syrlig iskrem hjemme på enkel måte.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 kopper tung kremfløte
  • 2. 1 kopp halvhavskrem
  • 3. 1 1/8 kopper hvitt sukker
  • 4. 3 spiseskjeer revet sitronskall
  • 5. 5 eggeplommer
  • 6. 3/4 kopp fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland kremfløte, halvhavt og sukker i en kjele; varm opp til kokepunktet på lav varme. Kok og rør til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen. Dekk til og la blandingen trekke i 10 minutter.
  2. 22. Fjern lokket og varm opp igjen til kokepunktet på lav varme. Pisk eggeplommene i en bolle. Rør gradvis inn én kopp av den varme kremblandingen i eggeplommene, flere spiseskjeer om gangen. Dette hjelper med å temperere eggene uten å koke dem. Rør eggeblandingen tilbake i kremblandingen i kjelen. Kok opp og rør på lav varme til blandingen akkurat dekker baksiden av en skje, 5 til 10 minutter. Overfør til en stor bolle; dekk til. Sett i kjøleskapet over natten.
  3. 33. Rør inn sitronsaften i den kalde iskremblandingen. Kjør i iskremmaskin i henhold til produsentens anvisninger. Overfør iskremen til en lukket frysebeholder og frys i 4 timer for å la smakene utvikle seg før servering.