Herlige kylling-sandwicher med eple- og avokadobasert smoothie

Herlige kylling-sandwicher med eple- og avokadobasert smoothie

oppskrift på kremete urterkylling-smørbrød og frisk eple-avanokadosmoothie, perfekt for en sunn lunsj eller lett måltid

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 4 teposer jasmine grønn te
  • Kosher-salt
  • To 170 grams kyllingbryst uten bein og skinn, skåret i små terninger
  • 1/3 kopp finhakket rød løk
  • 2 kopper pluss 3 spiseskjeer fettfri naturell gresk yoghurt
  • 3 spiseskjeer majones
  • 2 spiseskjeer tynne skiver fersk basilikum
  • 1 spiseskje finhakket fersk estragon
  • 1 1/2 teskje hvit balsamicoeddik
  • 2 spiseskjeer skivede naturlige mandler
  • 8 skiver fullkornsbrød
  • 1 kopp godt pakket blandede babybladsalat
  • 1/4 kopp bringebærsyltetøy
  • 1 kopp eplejuice
  • 2 teskjeer ferskpresset limesaft
  • 6 kvister fersk basilikum eller mynteblader
  • 2 Granny Smith- epler, kjernet og hakket med skallet på
  • 1 moden Hass-avokado, uten stein

Fremgangsmåte

  1. 1For kyllingsalaten: Kok opp 4 kopper vann i en stor kjele. Slå av varmen, legg i teposene og la trekke i 5 minutter.
  2. 2Fjern teposene og kok opp igjen. Rør inn 1/2 teskje salt og kyllingen. Dekk til, skru ned varmen og pochér til den er gjennomkokt, ca. 7 minutter. Sil av og overfør kyllingen til en liten skål for å avkjøle til romtemperatur.
  3. 3Rør sammen løk, 3 spiseskjeer yoghurt, majones, basilikum, estragon, eddik og 1/2 teskje salt i en stor bolle. Vend inn den avkjølte kyllingen, dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time for å la smakene blande seg. (Kan lages og oppbevares i kjøleskapet dagen før.)
  4. 4Rist mandlene i en tørr stekepanne over middels varme, mens du rører konstant, til de er gylne, ca. 3 til 4 minutter.
  5. 5Fordel kyllingen på fire av brødskivene. Topp hver med de ristede mandlene, salatblader og de resterende brødskivene. Kutt i to.
  6. 6For smoothiene: Bland eplejuice, 1 kopp is, limesaft, basilikum, epler og avokado i en blender, og pulsér til isen er blandet inn. Deretter kjør til en jevn puré. Fordel jevnt i fire glass.
  7. 7Server hver sandwich med en smoothie og 1/2 kopp gresk yoghurt toppet med 1 spiseskje bringebærsyltetøy.