
Herlige kylling-sandwicher med eple- og avokadobasert smoothie
oppskrift på kremete urterkylling-smørbrød og frisk eple-avanokadosmoothie, perfekt for en sunn lunsj eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 4 teposer jasmine grønn te
- Kosher-salt
- To 170 grams kyllingbryst uten bein og skinn, skåret i små terninger
- 1/3 kopp finhakket rød løk
- 2 kopper pluss 3 spiseskjeer fettfri naturell gresk yoghurt
- 3 spiseskjeer majones
- 2 spiseskjeer tynne skiver fersk basilikum
- 1 spiseskje finhakket fersk estragon
- 1 1/2 teskje hvit balsamicoeddik
- 2 spiseskjeer skivede naturlige mandler
- 8 skiver fullkornsbrød
- 1 kopp godt pakket blandede babybladsalat
- 1/4 kopp bringebærsyltetøy
- 1 kopp eplejuice
- 2 teskjeer ferskpresset limesaft
- 6 kvister fersk basilikum eller mynteblader
- 2 Granny Smith- epler, kjernet og hakket med skallet på
- 1 moden Hass-avokado, uten stein
Fremgangsmåte
- 1For kyllingsalaten: Kok opp 4 kopper vann i en stor kjele. Slå av varmen, legg i teposene og la trekke i 5 minutter.
- 2Fjern teposene og kok opp igjen. Rør inn 1/2 teskje salt og kyllingen. Dekk til, skru ned varmen og pochér til den er gjennomkokt, ca. 7 minutter. Sil av og overfør kyllingen til en liten skål for å avkjøle til romtemperatur.
- 3Rør sammen løk, 3 spiseskjeer yoghurt, majones, basilikum, estragon, eddik og 1/2 teskje salt i en stor bolle. Vend inn den avkjølte kyllingen, dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time for å la smakene blande seg. (Kan lages og oppbevares i kjøleskapet dagen før.)
- 4Rist mandlene i en tørr stekepanne over middels varme, mens du rører konstant, til de er gylne, ca. 3 til 4 minutter.
- 5Fordel kyllingen på fire av brødskivene. Topp hver med de ristede mandlene, salatblader og de resterende brødskivene. Kutt i to.
- 6For smoothiene: Bland eplejuice, 1 kopp is, limesaft, basilikum, epler og avokado i en blender, og pulsér til isen er blandet inn. Deretter kjør til en jevn puré. Fordel jevnt i fire glass.
- 7Server hver sandwich med en smoothie og 1/2 kopp gresk yoghurt toppet med 1 spiseskje bringebærsyltetøy.





