Øl-kake
Lær hvordan du lager en deilig can o' beer kake, perfekt for fest og hyggelige anledninger. En enkel oppskrift som garantert imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Non-stick bakepulver spray, for å forberede formen
- Én 15-unse eske med gul kakeblanding
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 3 store egg
- Én 12-unse boks med lagerøl, som Budweiser eller Sam Adams
- 1/4 kopp granulert sukker
- 1 1/2 kopper melis, siktet
- Én 12-unse pose med frosne kirsebær, tint
- Pisket krem til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en 10-koppers vanlig Bundt-form
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F) og spray en 10-koppers vanlig Bundt-form med non-stick bakefett.
- 3Visp kakerøren, olje, egg og 1 kopp øl i en stor bolle til det er glatt og godt blandet, minst 30 sekunder. Hell røren i den forberedte formen, jevn ut toppen med en slikkepott, og stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45–50 minutter.
- 4I mellomtiden, hell 2 spiseskjeer øl i en varmebestandig glassbolle og varm i mikrobølgeovnen til det er varmt, ca. 30 sekunder. Rør inn 2 spiseskjeer sukker til det er oppløst.
- 5La kaken avkjøle i formen i 5 minutter, snu den deretter ut på en avkjølingsrist. Bruk en tannpirker til å stikke flere hull i kaken, og hell deretter jevnt over ølsirupen slik at den trekker inn. La kaken avkjøle helt.
- 6Rør sammen melis og 2 spiseskjeer øl i en bolle til det er glatt. Tilsett mer øl, én teskje om gangen, etter behov for å danne en tykk glasur. Hell glasuren jevnt over kaken og la den stå til den har stivnet, ca. 10 minutter.
- 7I mellomtiden, bland resten av ølen og 2 spiseskjeer sukker med kirsebærene i en middels stor kjele. La det småkoke over middels varme, og kok under omrøring til kirsebærene er gjennomvarme og væsken har blitt til en tykk sirup, ca. 10 minutter. Overfør kirsebærene til en bolle og la dem avkjøle helt.
- 8Server kakeskivene med kirsebærene på siden og en klatt pisket krem, hvis ønskelig.