
Poke-burgere
Lær hvordan du lager deilige poke patties med denne enkle oppskriften. Perfekt som sunn snacks eller forrett. Rask å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp hakket veldig fersk ahi-blekksprut, kuttet i omtrent 1 til 2 cm terninger
- 1/4 kopp finhakket løk
- 1/4 kopp finhakket grønn løk
- 1 egg
- 2 spiseskjeer hakket fersk ogo (sjøgress)
- 2 spiseskjeer shoyu
- 1 teskje sesamolje
- En klype salt og pepper
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 1 kopp panko (japanske brødsmuler)
- 1/4 kopp skivede sopp
- 2 spiseskjeer smør
- 1/2 kopp kokosmelk
- 1 teskje shoyu
- 1 teskje østerssaus
- 1 teskje hakkede korianderblader
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen ingrediensene til burgerne og form to burgere. Varm opp rapsolje i en stekepanne over middels høy varme. Trykk burgerne i panko for å dekke dem på begge sider. Legg forsiktig burgerne i pannen og stek dem til de er brune på begge sider, slik at innsiden forblir medium rå.
- 2For å lage sausen, sautér sopp i smør i 2 minutter. Tilsett resten av sausens ingredienser og kok i 1 minutt. Hell sausen over burgerne og server som pupu eller forrett.





