Reke- og moussefyllt laks

Reke- og moussefyllt laks

oppskrift på reker mousse toppet med laks, perfekt for forrett eller selskapsmat. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Fire 170-gram laksefileter
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje malt hvit pepper
  • 2 spiseskjeer druekjerneolje
  • 2 eggehviter
  • 225 gram reker
  • 1 teskje finhakket fersk persille
  • 1 teskje sjømatkrydder, for eksempel Old Bay
  • 1/4 kopp panko-rasp, blandet med 1 teskje persille og timian

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2For å brune laksen, krydre filetene med salt og pepper. Varm opp en panne på høy varme med oljen til pannen er rykende varm. Legg laksen i den varme pannen, reduser varmen og la den steke på første side i 2 til 3 minutter. Snu deretter og stek på den andre siden i omtrent 2 minutter. Ta deretter ut laksen av pannen og la den avkjøle.
  3. 3For å lage moussetoppingen, først pisk eggehvitene til stiv marengs. Deretter, i en food processor, kjør rekene til en puré, og tilsett deretter persille og sjømatkrydder, og pulser 7 til 8 ganger. Fjern rekene og ha dem i en bolle. Vend forsiktig inn de piskede eggehvitene i rekepuréen med en foldeteknikk. Når toppingen er ferdig, fordel omtrent 2 spiseskjeer mousse jevnt på toppen av den kokte laksen.
  4. 4For å fullføre lakseretten, fordel jevnt overbrødsmassen med krydret brødsmuler på toppen av moussen. Stek i ovnen i 10 minutter. Ta ut og server.