Hvit bønne-, hvete- og escarolesuppe

Hvit bønne-, hvete- og escarolesuppe

en smakfull oppskrift på hvitt bønne-, hvete- og escarolesuppe. perfekt for en varmende forrett eller lett middag, spesielt om høsten og vinteren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund tørkede baby-lima bønner eller andre tørkede hvite bønner, sortert og bløtlagt
  • 2 skanker med skinke
  • 2/3 kopp hvetebær (se Kok's Note)
  • 8 kopper vann
  • 2 kopper kyllingbuljong
  • 2 mellomstore løk, hakket
  • 3 gulrøtter, hakket
  • 3 selleristilker, hakket
  • 1 laurbærblad
  • 1 teskje tørket rosmarin, smuldret
  • 1 hode escarole (ca. 450 gram), grovhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Legg bønnene i en bolle og dekk dem med vann, slik at vannet er 2 tommer over bønnene, og la dem stå over natten, eller bruk hurtigbløtleggingsmetoden og sil av vannet. I en tykk gryte (minst 5 liter) småkokes skinkehaler og hvete i vann og buljong, dekket, i 1 time. Tilsett avrennete bønner og kok opp. Skru ned varmen og fjern skum. Tilsett løk, gulrøtter, selleri, laurbærblad og rosmarin, og la det småkoke under lokk til bønnene er møre, ca. 1 time. Overfør skinkehalene med en hullsleiv til et skjærebrett. Kast fett og bein, og hakk kjøttet. Sett til side. 2. I en blender eller foodprocessor mos 3 kopper av suppen. Rør den moste suppen inn i resten av suppen sammen med det hakkede kjøttet og escarolen, og la det småkoke uten lokk i 15 minutter. Rør inn hvitløk, og smak til med salt og pepper. Suppen kan lages 4 dager i forveien (avkjøl den uten lokk før den settes i kjøleskapet med lokk).