
Sjokoladefondue
Lær hvordan du lager en deilig sjokoladefondue med en enkel oppskrift. Perfekt som dessert til fest eller helg. Rask og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 3/4 kopp tung kremfløte, sett til side 1/4 kopp for å tynne ut hvis fonduen begynner å tykne
- 2. 4 stykker bittersøt sjokolade, hakket, 100 gram hver
- 3. 2 spiseskjeer Frangelico eller Amaretto-likør, valgfritt
- 4. 1/4 kopp finhakkede hasselnøtter eller mandler, valgfritt
- 5. Hasselnøtt- eller mandelbiscotti
- 6. Saltede pretzelstenger
- 7. Terningkuttet kake
- 8. Skivede bananer
- 9. Stilkede jordbær
- 10. Oppdelte naveljesserter
- 11. Moden, fersk, oppdelt ananas
Fremgangsmåte
- 1Varm opp ½ kopp krem i en tykk, ikke-reaktiv sausekjele over middels varme til kremen begynner å koke lett. Fjern kjelen fra varmen og tilsett sjokoladen. La sjokoladen stå i den varme kremen i 3 til 5 minutter for å myke opp, før du visper sjokoladen sammen med kremen. Rør inn likør og/eller hakkede nøtter, og overfør fonduen til en fonduegryte eller sett blandingsbollen på en rist over et lite tent lys. Hvis fonduen blir for tykk, rør inn den reserverte kremen, én spiseskje av gangen, til ønsket konsistens er oppnådd. Arranger dine favorittdipp-ingredienser i hauger på et fat, sammen med sjokoladefondue og fonduegafler, bambusspyd eller sjømatgafler som redskaper for dipping.