Krydrede baby back ribs
oppskrift på spicy baby back ribs med krydret smak, perfekt for sommergrilling. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp paprika
- 2. 1/4 kopp malt Ancho-chili eller chilipulver
- 3. 1/4 kopp spisskummen
- 4. 2 spiseskjeer salt
- 5. 2,04 kilo svinekjakeribs med ben
Fremgangsmåte
- 11. Bland paprika, ancho eller chilipulver, spisskummen og salt i en liten bolle. Gni krydderblandingen godt inn i ribbeina. Dekk til med plastfolie og la det marinere i kjøleskapet i 2 til 4 timer eller over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 33. Legg ribbeina i ett lag i en ildfast form og hell vann i formen til en dybde på ca. 0,5 cm. Stek uten lokk i 45 minutter. Dekk med aluminiumsfolie og sett tilbake i ovnen i ytterligere 30 minutter.
- 44. I mellomtiden lager du honningglazéen ved å blande hvitløk, jalapeños, spisskummen, Tabasco, limesaft og salt i en food processor eller blender og kjøre til en jevn puré. Hell blandingen i en liten kjele og rør inn honningen. La det småkoke på lav varme, rør konstant og pass på at det ikke brenner seg, i 20 minutter.
- 55. Skru opp ovnstemperaturen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit) eller varm opp grillen.
- 66. Hvis du skal fullføre ribbeina i ovnen, pensle dem rikelig med honningglazé og stek i ytterligere 10 minutter på hver side, og pensle med glazéen hver 5. minutt. Hvis du bruker grillen, pensle ribbeina rikelig med glazé og grill i 5 minutter på hver side, og pensle med mer glazé jevnlig.
- 7Skjær ribbeina fra hverandre og server varme.