Grillet portobello- og Montrachet-salat
oppdag hvordan du lager en deilig grillet portobello og montrachet salat. perfekt for sommermåltidet, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 unser Montrachet-geitost, delt i 4 like store biter
- 4 store ytterblad av radicchio
- 3 middels store Portobello-soppkapsler, uten stilk og gjeller
- 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt mer til osten
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/8 teskje nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer sherry- eller rødvinseddik
- 7 unser mesclun-salatblanding (ca. 3 kopper)
- 1/4 kopp ovnsbakte røde paprikastykker
- 1/4 kopp skrelte valnøtt-halvdelinger
- 1 sitron, delt i båter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en utendørsgrill eller en støpejernsgrillpanne til middels høy varme.
- 2På et bakepapirkledd stekebrett, pakk hver osteball inn i et radicchioblad som en eggerull, og klem dem litt for å hjelpe dem med å beholde formen. Plasser dem på én side av stekebrettet.
- 3Legg sopphattene på den andre siden av stekebrettet; drypp med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Grill soppen til den er mør og saftig, og snu den én gang, ca. 6 minutter. Deretter, drypp lett over den innpakkede geitosten med olje og grill til den er lett forkullet og varm, og snu den av og til, ca. 1 minutt. Ta den umiddelbart av grillen og skjær den i to på skrå.
- 4Skjær de grillede sopphattene i strimler og legg dem i en bolle med sitronsaft og sherryeddik. Vend forsiktig for å blande.
- 5I en bolle, vend salatbladene med soppen, og fordel i 4 serveringsskåler. Plasser 2 halvdeler av geitosten midt på hver. Strø over rød pepper og valnøtter på hver salat, og pynt med sitronbåter før servering.