
Pad Thai med kylling og reker
Lær hvordan du lager autentisk pad thai med kylling og reker. En enkel oppskrift som passer til alle anledninger, ferdig på under 30 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss soyasaus
- 1 ss vann
- 1 ss kremet peanøttsmør
- 1 ts asiatisk chilipasta, for eksempel sambal oelek
- 3 ss rapsolje
- 1 ts finhakket hvitløk
- 1 ts finhakket ingefær
- 1/2 kopp juliennehakkede blandede grønnsaker (gulrøtter, gresskar, zucchini)
- 115 gram kyllingbryst eller lår uten bein og skinn, skåret i strimler
- 12 mellomstore til store reker, skrelte og renset
- 1/4 pund medium brede risnudler, bløtlagt i varmt vann til de er myke og deretter drenert
- 1 ss lett brunt sukker
- 1 ss eplesidereddik
- Hakket romainesalat, til pynt
- Bønnespirer, til pynt
- Limebåter, til pynt
- Friske korianderblader, til pynt
- Hakkede peanøtter, til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, visp sammen soyasaus, vann, peanøttsmør og chilipasta til en jevn blanding.
- 2Varm opp en stor wok på middels høy varme, og tilsett rapsolje. Når oljen er varm, tilsett hvitløk og ingefær og la det koke til det begynner å dufte, ca. 1 minutt. Tilsett grønnsaker, kylling og reker, og stek under omrøring til kylling og reker er brune og gjennomstekte, ca. 2 minutter. Tilsett nudler og vend godt slik at de blir dekket av sausen.
- 3Tilsett peanøtt- og kryddepasta, brunt sukker og eplesidereddik, og vend godt for å fordele det jevnt. La det koke til det er gjennomvarmt, ca. 2 minutter.
- 4Fordel hakket romanosalat på et serveringsfat. Server pad thai oppå salaten og pynt med bønnespirer, limebåter, koriander og hakkede peanøtter.