
Vill-sopp- og potetgryte
oppskrift på vill-sopp og potetgryte. en smakfull og enkel rett perfekt for høsten. lær hvordan du lager denne deilige gryten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss olivenolje
- 2. 2 mellomstore løk, grovhakket
- 3. 450 gram assorterte ville sopper (som crimini og shiitake uten stilk), grovhakket
- 4. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 5. 1 ts tørket timian
- 6. 2 1/2 kopper grønnsaksbuljong
- 7. 800 gram hvitpoteter med skall, skrelt og skåret i 2 cm store terninger
- 8. 2 store gulrøtter, skrelt og skåret i 1,5 cm tykke skiver
- 9. 1/4 kopp soyasaus
- 10. 1 stor hodekål, skåret på tvers i 1,5 cm brede skiver
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er gyllen, ca. 8 minutter. Tilsett sopp; sautér til den er mør, ca. 8 minutter. Hell i vin og timian; kok opp til væsken er redusert til halvparten, ca. 1 minutt. Tilsett de neste 4 ingrediensene; dekk til og la det småkoke forsiktig til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter. Rør inn bok choy; la det småkoke uten lokk til det er mørt, ca. 8 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør ¾ kopp potetbiter til en liten bolle; mos med en gaffel. Ha de moste potetene tilbake i gryten; la det småkoke til saften tykner, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper; server.
- 22. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er gyllen, ca. 8 minutter. Tilsett sopp; sautér til den er mør, ca. 8 minutter. Hell i vin og timian; kok opp til væsken er redusert til halvparten, ca. 1 minutt. Tilsett de neste 4 ingrediensene; dekk til og la det småkoke forsiktig til grønnsakene er møre, ca. 25 minutter. Rør inn bok choy; la det småkoke uten lokk til det er mørt, ca. 8 minutter.
- 33. Bruk en hullsleiv og overfør ¾ kopp potetbiter til en liten bolle; mos med en gaffel. Ha de moste potetene tilbake i gryten; la det småkoke til saften tykner, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper; server.