
Kaffe og appelsingranita Suprema
Lær hvordan du lager en deilig coffee and orange granita suprema. En perfekt dessert for varme sommerdager, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 kopper varm espresso eller sterkt kaffe laget med malt espressobønner
- 1/2 kopp sukker
- 1 teskje revet appelsinskall
- 1/8 teskje malt kanel
- 3/4 kopp godt avkjølt pisket krem
- 3 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer Grand Marnier eller annen appelsinlikør
- Mørk sjokoladekrøller
- Tynne skiver av appelsinskall
Fremgangsmåte
- 1Bland kaffe, 1/2 kopp sukker, revet appelsinskall og malt kanel i en middels bolle til sukkeret er oppløst. La det avkjøle til romtemperatur. Overfør blandingen til en brødform. Frys til granitaen har konsistens som knust is, og rør i den med en gaffel og bryt opp frosne kantstykker hver 30. minutt, omtrent 3 timer. (Granita kan lages 6 timer i forveien. Hvis mulig, rør hver 30. minutt til 1 time. Før servering, kjør blandingen i en food processor for å bryte opp isen.)
- 2Pisk kald kremfløte og 3 spiseskjeer sukker i en middels bolle til myke topper dannes. Tilsett Grand Marnier og pisk igjen til myke topper.
- 3Fordel granitaen i skåler. Topp hver dessert med en klatt pisket krem. Pynt med sjokoladekrøller og strimler av appelsinskall, og server umiddelbart.


