Løk-, fennikel- og valmuefrøterte

Løk-, fennikel- og valmuefrøterte

oppskrift på en smakfull leek, fennel og valmuefrø tart. perfekt som forrett eller lett lunsj, med sprø bunn og friske smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 1/2 kopper tynne skivede purre (bare de hvite og lysegrønne delene; omtrent 3 purre)
  • 2. 1 stor fennikkelefse, trimmet, delt i 8 båter, deretter skåret på tvers i 1/4-tommers tykke skiver
  • 3. 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør, smeltet
  • 4. 1 kopp hel melk
  • 5. 2 store eggeplommer
  • 6. 1 spiseskje hvetemel
  • 7. 1/2 kopp revet Parmesanost
  • 8. 1 ark frossen butterdeig (halvparten av en 17 1/4-unse pakke), tint
  • 9. 2 teskjeer valmuefrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230°C. Vend fennikel, purre og 3 spiseskjeer smør i en stekeplate. Stek grønnsakene til de er møre, og rør av og til, i omtrent 35 minutter. La dem avkjøle. Reduser ovnstemperaturen til 220°C. Visp melk og eggeplommer i en liten bolle. Varm 1 spiseskje smør i en stor kjele over middels varme. Tilsett mel; visp i 1 minutt. Rør gradvis inn melkeblandingen. La det småkoke under konstant visping; fortsett å vispe til sausen tykner litt, ca. 3 minutter. Ta av varmen. Rør inn 1/4 kopp ost. Bland inn grønnsakene. Krydre med salt og pepper. Kjevle ut deigen på en melet overflate til en 30 cm stor kvadrat. Overfør deigen til en 23 cm stor paiform av glass. Trim overhengende deig. Fyll paien med grønnsaksblandingen. Strø over 1/4 kopp ost og valmuefrø. Stek til skorpen er dyp gylden, ca. 25 minutter. Server varm.
  2. 22. Forvarm ovnen til 230°C. Vend fennikel, purre og 3 spiseskjeer smør i en stekeplate. Stek grønnsakene til de er møre, og rør av og til, i omtrent 35 minutter. La dem avkjøle. Reduser ovnstemperaturen til 220°C.
  3. 33. Visp melk og eggeplommer i en liten bolle. Varm 1 spiseskje smør i en stor kjele over middels varme. Tilsett mel; visp i 1 minutt. Rør gradvis inn melkeblandingen. La det småkoke under konstant visping; fortsett å vispe til sausen tykner litt, ca. 3 minutter. Ta av varmen. Rør inn 1/4 kopp ost. Bland inn grønnsakene. Krydre med salt og pepper.
  4. 44. Kjevle ut deigen på en melet overflate til en 30 cm stor kvadrat. Overfør deigen til en 23 cm stor paiform av glass. Trim overhengende deig. Fyll paien med grønnsaksblandingen. Strø over 1/4 kopp ost og valmuefrø. Stek til skorpen er dyp gylden, ca. 25 minutter. Server varm.