Cherry Vodka

Cherry Vodka

Lær hvordan du lager en deilig cherry vodka hjemme. Enkel oppskrift på en forfriskende og søt drink, perfekt for sommerfester eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 1 1/8 lb/510 g ferske surkirsebær (eller solbær eller jagody)
  • 2. 25 oz/750 ml klar vodka
  • 3. 1 til 2 ss sukker (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Fjern steinene og del kirsebærene i to. Som i alle oppskrifter på vodka er det viktig at fruktkjøttet på en eller annen måte blir eksponert. Fyll et glass med kirsebærene, men pakk det ikke for tett. Hell vodka over og forsegle godt. Oppbevar det på et mørkt sted, helst i minst 2 uker—eller opptil 6 måneder. Når tiden er ute, åpne glasset og sil. Hvis du har en veldig finmasket sil, vil det være tilstrekkelig. Hvis ikke, bruk en vanlig sil med et osteklede eller til og med en kaffefilter. Sett silen over en stor bolle, helst en som du enkelt kan helle fra senere. Hell vodkaen gjennom silen, og la frukten trekke i væsken i en time eller så, rør litt og press om nødvendig for å få ut væsken. Nå smaker du på vodkaen. Tilsett sukker hvis du ønsker en likør etter middagen, eller la det være hvis du vil ha noe skarpere. Hell (eller øs) over på en dekorativ flaske.