Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola

lag din egen hjemmelagde granola med nøtte, frø og honning. perfekt som en sunn frokost eller snack. prøv denne enkle oppskriften i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 3 kopper gammeldags havregryn
  • 2 kopper usøtet kokosnøttchips
  • 1 kopp hakkede tørkede aprikoser (6 unser)
  • 1/2 kopp grovhakkede rå pecannøtter
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 3 spiseskjeer rapsolje
  • 3 spiseskjeer ekte lønnesirup
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • Kosher-salt
  • Quick-Fix Honey Yogurt, oppskrift følger
  • Ferske blåbær, til servering
  • Skivede ferske jordbær, til servering
  • 2 kopper naturell gresk yoghurt
  • 3 spiseskjeer honning
  • 1/4 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1Arranger hyllene i midten av ovnen og forvarm ovnen til 165 grader Celsius.
  2. 2Vend havregryn, kokosflak, aprikoser og pekannøtter i en stor bolle. Visp sammen brunt sukker, rapsolje, lønnesirup, vanilje og 1/4 teskje salt i en annen bolle, og hell det over havreblandingen. Rør godt slik at alt blir jevnt dekket. Bruk hendene til å vende og sørg for at hver havrebit er dekket.
  3. 3Fordel blandingen i et jevnt lag på et bakepapirkledd stekebrett med høye kanter. Stek til det er gyllent og brunt, ca. 15 minutter, og snu brettet halvveis i steketiden. Rør i granolaen med en skje underveis for å sikre jevn steking. Ta ut av ovnen og overfør til en stor bolle for å stoppe kokeprosessen. La det avkjøle før servering.
  4. 4Server over en skål med Quick Fix Honey Yogurt og topp med bær.
  5. 5Bland yoghurt, honning og kanel i en bolle.