Orangecello

Orangecello

Lær hvordan du lager orangecello, en smakfull og frisk likør perfekt for sommerfester. Enkel oppskrift med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 7 mellomstore naveloransjer, helst økologiske
  • 1 flaske vodka (750 ml)
  • 2 ½ kopper vann
  • 1 ½ kopper sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bruk en grønnsaksskreller til å fjerne skallet fra appelsinene i lange strimler (sett appelsinene til side til en annen bruk).
  3. 3Bruk en liten skarp kniv til å trimme bort den hvite pithen fra appelsinskivene; kast pithen.
  4. 4Legg appelsinskivene i en 2-liters kanne eller stor glassbolle.
  5. 5Hell vodka over skivene og dekk til med plastfolie.
  6. 6La appelsinskivene trekke i vodkaen i 4 dager ved romtemperatur.
  7. 7I en middels stor kjele, bland vann og sukker over middels varme.
  8. 8Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 5 minutter, rør av og til, til sukkeret er oppløst.
  9. 9Ta kjelen av varmen og la sirupen avkjøles i ca. 20 minutter.
  10. 10Hell sirupen over vodkaen og la det stå i romtemperatur over natten.
  11. 11Sil orangecelloen gjennom en sil med finmasket netting.
  12. 12Kast skivene.
  13. 13Overfør orangecelloen til flasker.
  14. 14Lukk flaskene og oppbevar dem i kjøleskapet til de er kalde, minst 4 timer og opptil 1 måned.