
Orangecello
Lær hvordan du lager orangecello, en smakfull og frisk likør perfekt for sommerfester. Enkel oppskrift med få ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 7 mellomstore naveloransjer, helst økologiske
- 1 flaske vodka (750 ml)
- 2 ½ kopper vann
- 1 ½ kopper sukker
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bruk en grønnsaksskreller til å fjerne skallet fra appelsinene i lange strimler (sett appelsinene til side til en annen bruk).
- 3Bruk en liten skarp kniv til å trimme bort den hvite pithen fra appelsinskivene; kast pithen.
- 4Legg appelsinskivene i en 2-liters kanne eller stor glassbolle.
- 5Hell vodka over skivene og dekk til med plastfolie.
- 6La appelsinskivene trekke i vodkaen i 4 dager ved romtemperatur.
- 7I en middels stor kjele, bland vann og sukker over middels varme.
- 8Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 5 minutter, rør av og til, til sukkeret er oppløst.
- 9Ta kjelen av varmen og la sirupen avkjøles i ca. 20 minutter.
- 10Hell sirupen over vodkaen og la det stå i romtemperatur over natten.
- 11Sil orangecelloen gjennom en sil med finmasket netting.
- 12Kast skivene.
- 13Overfør orangecelloen til flasker.
- 14Lukk flaskene og oppbevar dem i kjøleskapet til de er kalde, minst 4 timer og opptil 1 måned.