Crepes for å lage og oppbevare

Crepes for å lage og oppbevare

Lær hvordan du lager deilige crepes som er enkle å lage og kan lagres for senere bruk. Perfekt for frokost, dessert eller som snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 kopp kaldt vann og 1 kopp helmelk
  • 4 egg
  • 1/2 teskje salt
  • Omtrent 1 1/3 kopper mel
  • Vegetabilsk olje eller smør smeltet
  • 4 spiseskjeer smør
  • 5 spiseskjeer mel
  • 2 3/4 kopper varm melk eller kyllingkraft
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp lettrømme
  • 3/4 kopp revet sveitsisk ost eller Fontina
  • 24 pannekaker (lag oppskriften ovenfor i dobbel porsjon)
  • 1 pakke (10 unser) tint frossen hakket spinat, press ut vannet og kokt med nellik, finhakket hvitløk i 2 spiseskjeer olivenolje – med eller uten 1/2 kopp skivet røkt skinke eller prosciutto
  • Ostesaus (se oppskriften ovenfor)
  • 1 kopp ricottaost blandet med 1 egg og 1/2 kopp skivet, ristet paprika
  • 3 spiseskjeer revet parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1I en blender eller food processor blander du vann, melk, egg, salt og mel. Med en slikkepott skraper du ned eventuelt klistret røre fra sidene av prosessoren. Hvis røren virker tykk, tilsetter du mer vann; hvis den er for tynn, visper du gradvis inn mer mel. La røren stå i kjøleskapet i omtrent en time.
  2. 2Gni inn en 7-tommers crêpepanne eller non-stick-panne med olje eller smør. Sett den på høy varme til pannen begynner å ryke lett. Øs i omtrent 3 spiseskjeer røre i den varme pannen. Løft pannen fra varmen og sirkuler røren slik at den dekker bunnen jevnt. Hell overskuddet tilbake i røren til neste crêpe. La crêpen steke på den ene siden i omtrent ett minutt eller til den ser tørr ut. Vend crêpen og stek den i 30 sekunder på den andre siden. Gjenta til alle er ferdige.
  3. 3For oppbevaring, stabl dem med vokspapir eller bakepapir mellom hver, og frys i porsjoner.
  4. 4Varm opp smør og tilsett mel. Kok sakte i ett til to minutter. Tilsett den varme væsken og kok opp under kontinuerlig omrøring. Krydre med salt og pepper etter smak; visp inn fløte. Ta av varmen, tilsett ost og juster krydderet.
  5. 5Gir: 3 kopper saus
  6. 6Forvarm ovnen til 350 grader. Smør en 23-centimeters dyp paiform lett, og plasser en crêpe i bunnen. Bland spinfyllingen med 1/2 kopp av ostesausen og fordel noe av dette over den første crêpen. Plasser en crêpe oppå spinfyllingen og smør den med ricottaost og pepperfyll. Topp med en crêpe og gjenta denne prosessen til du ender med en crêpe. Øs ostesaus over toppen av tårnet og dryss med revet Parmesan. Stek i 30 minutter eller til det bobler godt. Du kan sette sammen "tårnet" av crêper og fyll i forkant, og lage sausen på forhånd, men hell sausen over crêpene rett før baking. Hvis du har laget dette i forkant og det er kaldt, må det stekes i 45 minutter for å bli gjennomvarmt.
  7. 7Gir: 4 middagsretter