Hello Fresh Mobile Banner
Helstekt blomkål med pisket geitost

Helstekt blomkål med pisket geitost

Lær hvordan du lager en smakfull helstekt blomkål fylt med kremet geitost. Perfekt som forrett eller hovedrett for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ½ kopper tørr hvitvin
  • 2. ⅓ kopp olivenolje
  • 3. ¼ kopp kosher-salt
  • 4. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 5. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 6. 1 spiseskje knuste rød pepperflak
  • 7. 1 spiseskje sukker
  • 8. 1 laurbærblad
  • 9. 1 hode blomkål, fjernet blader
  • 10. 115 gram fersk geitost
  • 11. 85 gram kremost
  • 12. 85 gram fetaost
  • 13. ⅓ kopp kremfløte
  • 14. 2 spiseskjeer olivenolje, pluss mer til servering
  • 15. Grovt havsalt (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 11. For stekt blomkål: Forvarm ovnen til 475°F. Kok opp vin, olje, kosher-salt, juice, smør, rød pepperflak, sukker, laurbærblad og 8 kopper vann i en stor kjele. Tilsett blomkålen, skru ned varmen og la det småkoke, vend gjerne av og til, til en kniv lett kan settes inn i midten, ca. 15–20 minutter. Bruk to hullsleiver eller en sil for å overføre blomkålen til et stekebrett med kant, og la den renne godt av. Stek, og snu brettet halvveis i steketiden, til blomkålen er brun over hele, ca. 30–40 minutter.
  2. 22. Forvarm ovnen til 475°F. Kok opp vin, olje, kosher-salt, juice, smør, rød pepperflak, sukker, laurbærblad og 8 kopper vann i en stor kjele. Tilsett blomkålen, skru ned varmen og la det småkoke, vend gjerne av og til, til en kniv lett kan settes inn i midten, ca. 15–20 minutter.
  3. 33. Bruk to hullsleiver eller en sil for å overføre blomkålen til et stekebrett med kant, og la den renne godt av. Stek, og snu brettet halvveis i steketiden, til blomkålen er brun over hele, ca. 30–40 minutter.
  4. 44. For pisket geitost og montering: Mens blomkålen steker, blend geitost, kremost, feta, fløte og 2 ss olje i en food processor til det er glatt; smak til med havsalt. Overfør den piskede geitosten til en serveringsskål og drypp med olje. Overfør blomkålen til en tallerken. Drypp med olje og strø over havsalt. Server med den piskede geitosten. FORBERED I FORVEIEN: Den piskede geitosten kan lages ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  5. 55. Mens blomkålen steker, blend geitost,