
Irish Coffee III
Lær hvordan du lager den perfekte irish coffee med denne enkle oppskriften. Ideell for kalde vinterkvelder eller når du vil ha en varmende drink.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 5 minutter
Porsjoner: 1
drikke
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp kald piskefløte
- 2. 2 spiseskjeer Cointreau eller annen appelsinlikør
- 3. 1 spiseskje melis
- 4. 1/2 kopp irsk kremlikør
- 5. 1/4 kopp irsk whiskey
- 6. 1/4 kopp brandy
- 7. 3 kopper sterk varm kaffe
- 8. 1 teskje revet appelsinskall
Fremgangsmåte
- 11. Bland krem, Cointreau og pulverisert sukker i en middels bolle. Pisk til det dannes middels stive topper. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Hell 2 spiseskjeer irsk krem-likør, 1 spiseskje whisky og 1 spiseskje brandy i hver av fire kaffekopper på 8 til 10 unser. Hell over varm kaffe. Topp hver med en klatt pisket krem. Strø over revet appelsinskall og server umiddelbart.
- 22. Bland krem, Cointreau og pulverisert sukker i en middels bolle. Pisk til det dannes middels stive topper. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 33. Hell 2 spiseskjeer irsk krem-likør, 1 spiseskje whisky og 1 spiseskje brandy i hver av fire kaffekopper på 8 til 10 unser. Hell over varm kaffe. Topp hver med en klatt pisket krem. Strø over revet appelsinskall og server umiddelbart.