
Honningkake
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Ingredienser
- 1 3/4 kopper hvetemel
- 1 teskje kanel
- 3/4 teskje natron
- 3/4 teskje salt
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje ingefær pulver
- 1 kopp honning (helst buckwheat-honning)
- 2/3 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp nybrygget sterkt kaffe, avkjølt
- 2 store egg
- 1/4 kopp brunt sukker
- 2 spiseskjeer whisky eller bourbon
- Spesialutstyr: en 23 x 13 x 8 cm brødform
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midtposisjon og forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør brødformen godt og dryss med mel, og slå av overflødig mel. Visp sammen mel, kanel, natron, salt, bakepulver og ingefær i en liten bolle. Visp sammen honning, olje og kaffe i en annen bolle til det er godt blandet. Pisk egg og brunt sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet i 3 minutter. Senk hastigheten til lav, og tilsett honningblandingen og whiskey, og bland til det er godt kombinert, ca. 1 minutt. Tilsett melblandingen og bland til det akkurat er blandet. Fullfør røren med en slikkepott, og skrap bunnen av bollen. Hell røren i brødformen (den vil være tynn) og stek i 30 minutter. Dekk toppen løst med folie og fortsett å steke til kaken begynner å trekke seg fra sidene av formen og en trepinne eller kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter til. Avkjøl på en rist i 1 time. Kjør en kniv rundt kanten av kaken, snu deretter risten over formen og snu kaken ut på risten. Vend kaken med den jevne siden opp og avkjøl helt.