
Kreolsk rekerett
Lær hvordan du lager en smakfull cajun shrimpsuppe med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende middag i sommer eller helår. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1/4 kopp allsidig mel
- 1 middels løk, hakket
- 1 liten selleristang, finhakket
- 1/2 kopp finhakket grønn paprika
- 1 kopp hermetisk krepsjuice (ca. 240 ml)
- 3/4 kopp vann
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje cayennepepper
- 1 1/4 pund skrelte og rensede store reker (21–25 per pund)
- 1/3 kopp tynne skiver av vårløkgrønne
- Tilbehør: hvit ris
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen olje og mel i en tung stekepanne på 25 cm (helst støpejern) med en metall- eller tresleiv, og kok deretter over middels varme, mens du rører konstant frem og tilbake, til rouxen har fått farge som lys melkechokolade, 10 til 12 minutter. Tilsett løk, selleri og paprika, og kok, mens du rører av og til, til paprikaen er myk, ca. 8 minutter. Rør inn kamskjelljuice, vann, salt og cayennepepper, og la det småkoke under omrøring av og til til væsken har tyknet, 8 til 10 minutter. Rør inn reker og la det småkoke, mens du rører av og til, til rekene er akkurat gjennomkokte, 3 til 4 minutter. Rør inn vårløkgrønningene og smak til med salt.
- 2Bland sammen olje og mel i en tung stekepanne på 25 cm (helst støpejern) med en metall- eller tresleiv, og kok deretter over middels varme, mens du rører konstant frem og tilbake, til rouxen har fått farge som lys melkechokolade, 10 til 12 minutter.
- 3Tilsett løk, selleri og paprika, og kok, mens du rører av og til, til paprikaen er myk, ca. 8 minutter. Rør inn kamskjelljuice, vann, salt og cayennepepper, og la det småkoke under omrøring av og til til væsken har tyknet, 8 til 10 minutter. Rør inn reker og la det småkoke, mens du rører av og til, til rekene er akkurat gjennomkokte, 3 til 4 minutter. Rør inn vårløkgrønningene og smak til med salt.