
Enkle potetmos og ovnsbakte grønnsaksenchiladas
Opplev en smakfull kombinasjon av mosede poteter og ristede grønnsaker pakket inn i saftige enchiladas. En deilig vegetarisk rett som vil glede smaksløkene dine.
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 brokkolihode, delt i buketter
- 2. 8 unser hele knappesopp
- 3. 3 små squash, hakket
- 4. 2 kopper hakket gulrøtter
- 5. 1/4 kopp olivenolje
- 6. salt og pepper etter smak
- 7. 3 kopper vann
- 8. 1 kopp melk
- 9. 1/4 kopp smør
- 10. 1 pakke (7,6 unser) ferdige potetmosflak
- 11. 1 pakke (12 unser) mais tortillas
- 12. 3 kopper enchiladasaus
- 13. 8 unser revet Cheddarost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader C (425 grader F).
- 22. I en stor blandebolle, kombiner brokkoli, sopp, squash og gulrøtter. Drypp grønnsakene med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Fordel grønnsakene i et jevnt lag i en grunn bakeform. Stek grønnsakene i den forvarmede ovnen i 30 til 40 minutter; rør halvveis gjennom steketiden. Når ferdig stekt, ta ut av ovnen og reduser ovnstemperaturen til 175 grader C (350 grader F).
- 33. Kok opp vann, melk og smør i en stor kjele. Fjern kjelen fra varmen, og bland inn potetmosflakene. La stå i to minutter, og rør deretter potetmosen med en gaffel til den er jevn. Bland inn de stekte grønnsakene.
- 44. I en tørr, non-stick stekepanne over middels varme, varm raskt hver tortilla på begge sider for å gjøre den smidig. Dypp tortillaene i enchiladasaus. Legg en stor skje (ca. 1/4 til 1/3 kopp) av potet-grønnsaksblandingen i midten av hver tortilla. Topp med ca. 1 til 2 ss ost, og rull tortillaene. Legg dem med skjøten ned i en 9x13 tommers bakeform. Hell ekstra saus over, og dryss med resten av osten.
- 55. Stek ved 175 grader C (350 grader F) i ca. 20 til 30 minutter, eller til enchiladasene er gjennomvarme.