
Gresskar- og søtpotetsuppe
En herlig kremet suppe laget av gresskar og søtpotet, perfekt for kalde dager. En smaksrik og næringsrik rett som passer til enhver anledning.
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
- 1. 1. 1/4 kopp smør
- 2. 1 butternut gresskar - skrelt, frøet og kuttet i biter
- 3. 1 søtpotet, skrelt og kuttet i biter
- 4. 1 gulrot, skrelt og hakket
- 5. 1 stilk selleri, hakket
- 6. 1 søt løk, hakket
- 7. 2 fedd hvitløk, finhakket, eller mer etter smak
- 8. 4 kopper kyllingkraft, eller mer om nødvendig
- 9. 3 små søte paprika, hakket
- 10. salt og malt svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smør i en stor kjele over middels-høy varme. Kok og rør smørnut squash, søtpotet, gulrot, selleri, løk og hvitløk i varmt smør til det er lett brunet, ca. 5 minutter.
- 22. Hell kyllingkraft og søte paprikaer i smørnut squash-blandingen; kok opp. Reduser varmen til lav, dekk til, og la det småkoke til squash og potet er møre, ca. 40 minutter.
- 33. Hell squash-blandingen i en blender ikke mer enn halvfull. Dekk til og hold lokket nede; puls noen ganger før du lar den blande. Puree i porsjoner til den er jevn.
- 44. Hell den moste suppen tilbake i kjelen og smak til med salt og svart pepper.