
Bringebær- og ingefærsider
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull raspberry gingerale. Perfekt for sommerdager og sosiale sammenkomster. Oppdag oppskriften nå!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hakket fersk, skrelt ingefær
- Strimler av sitrusskall fra 1 sitron
- 1 kopp pluss 1 spiseskje rent sukkersirup laget av sukkerrør
- 1 pint ferske, veldig modne bringebær, pluss noen hele til pynt
- 4 kopper veldig kald club soda
- Isbiter
Fremgangsmåte
- 1Kombiner ingefær, sitronskall og 3 kopper kaldt vann i en middels kjele over høy varme. Kok opp og la det koke til det er redusert til halvparten, omtrent 5 minutter. Tilsett 1 kopp sukker og fortsett å koke til sukkeret er helt oppløst, 1 til 2 minutter. Sil sirupen over i en liten kanne, dekk til med lokk og sett i kjøleskapet til den er veldig kald, minst 2 timer.
- 2Bland bringebær og den resterende spiseskjeen sukker i en middels bolle. La det stå i romtemperatur i omtrent 30 minutter.
- 3Fordel noen av bærene i bunnen av 6 til 8 glass og mos dem forsiktig med en skje. Hell over litt ingefærsirup – mer eller mindre avhengig av hvor søt du ønsker drinken. Hell omtrent 1/2 kopp club soda i hvert glass, og server med sugerør.