Hello Fresh Mobile Banner
Sugar Cage GT med Jacques Torres

Sugar Cage GT med Jacques Torres

Lær hvordan du lager den elegante sugar cage gt med instruksjoner fra jacques torres. Perfekt for spesielle anledninger og dessertbordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 1
drikke

Ingredienser

  • 1 ½ kopper sukker
  • ⅔ kopp lys maisstivelse
  • ½ kopp vann
  • Matolje til sprøyting

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser sukker, maisirup og ½ kopp vann i en tykkbunnet kjele på 2 liter over middels høy varme. Sett inn et sukkertermometer, og kok opp sukkerblandingen til den når 310 til 320 grader, noe som er kjent som hardt krakkingstadium. Fjern kjelen fra varmen, og hell forsiktig over i en mellomstor, mikrobølgeovnsikker glassbolle. Hvis du lar sukkeret bli i kjelen, vil det fortsette å koke og bli mørkebrunt. (Sukkeret vil forbli flytende nok til å jobbe med i omtrent 10 minutter; etter det vil det begynne å tykne. Hvis dette skjer før du er ferdig, kan du bare sette bollen i mikrobølgeovnen i 3 til 5 minutter, til sukkeret er flytende nok igjen.) Vask, tørk og spray en ren, tørr 5-liters bolle lett, men grundig, med non-stick spray. Dypp tennene på en gaffel i det varme sukkeret. Vær forsiktig, men rask, og beveg gaflen over innsiden av bollen, slik at sukkeret drypper av i lange, tynne strenger. Forsøk å fordele strengen jevnt på sidene og bunnen av bollen, og sørg for at sukkeret når helt opp til kanten. Når du er ferdig, skal du fortsatt kunne se gjennom sukkeret og bollen. Bruk en skarp kokkekniv til å trimme kantene på gitteret rent ved å skrape bladet langs kanten av bollen. La det avkjøle i ca. 5 minutter. For å løsne gitteret, plasser tomlene på utsiden av bollen og fingrene på innsiden av sukker-gitteret. Trekk forsiktig, men bestemt, gitteret løs fra sidene og bunnen av bollen. Når gitteret er frigjort, løft det forsiktig ut og plasser det over en dessert. Hvis sukkeret fortsatt er for varmt, kan gitteret begynne å kollapse. Gjenta med resten av sukkeret for å lage tre til. På dette stadiet kan gitterne oppbevares, med forsiden opp, i en lufttett beholder på et kjølig