
Langsomkoker med gløgg
Lær hvordan du lager deilig og krydret mulled wine i slow cooker. Perfekt for vinterkveldene og høytiden. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 130 minutter
Porsjoner: 6
drikke
Ingredienser
- 1. 1. 4 nellikspiker
- 2. 3 hele stjerneanis
- 3. 2 kanelstenger
- 4. 1 flaske rødvin
- 5. 1/4 kopp sukker, valgfritt (avhengig av hvor søt vinen er)
- 6. 2 strimler appelsinskall, fjernet med en grønnsaksskreller
- 7. 1 1/2 kopper appelsinjuice, ferskpresset og silt, eller ferdigkjøpt
- 8. 1 liten kvist rosmarin, pluss kvister til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: osteklede; kjøkkenhyssing
- 22. Pakk nellikspiker, stjerneanis og kanel inn i en liten firkant med osteklede og fest det med kjøkkenhyssing.
- 33. Bland vinen, sukker (hvis du bruker det), appelsinskall, appelsinjuice, rosmarin og krydderposen i en slow cooker. Kok på lav varme til det er varmt, ca. 1 time. Still inn slow cookeren på "varm" innstilling. Server i krus med en rosmarinstilk som pynt.