Cavatelli alla Vodka

Cavatelli alla Vodka

Lær hvordan du lager deilige cavatelli alla vodka med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett på enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts knust rød chili
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/3 kopp vodka
  • Én 800 g boks knuste San Marzano-tomater
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 450 g cavatelli-pasta, oppskrift følger (eller bruk ferdiglaget fersk eller frossen)
  • Fersk basilikum, skåret i chiffonade, til pynt
  • Revet Parmigiano-Reggiano, til pynt
  • Rustikt italiensk brød, til servering
  • 2 1/2 kopper 00-mel
  • 1 kopp semulinemel, pluss mer til utbaking
  • 1/2 ts kosher-salt
  • 1 kopp romtemperert vann
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en kjele over middels varme. Tilsett olje og smør, og kok til det skummer. Tilsett løken og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 10 minutter. Rør inn tomatpuréen og kok i ett minutt til. Tilsett knust rød pepper, hvitløk og litt salt og pepper. Kok i ytterligere 30 sekunder. Ta kjelen av varmen og hell i vodka for å deglazere pannen. Tilsett de knuste tomatene og la det småkoke til alkohollukten forsvinner, ca. 8 minutter. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper.
  2. 2I mellomtiden, kok opp en stor kjele med vann og salt rikelig. Kok pastaen til den er al dente, 4–5 minutter for fersk pasta, eller følg pakkeinstruksjonene.
  3. 3Vend sausen inn i den varme pastaen og pynt med fersk basilikum og revet parmesan. Server med et godt stykke italiensk brød med sprø skorpe.
  4. 4Bland 00-mel og semolinamel med salt på en ren arbeidsflate, form til en haug og lag et hull i midten. Tilsett vann og olivenolje (se Kok's Note). Bruk en gaffel til å blande de tørre ingrediensene inn i de våte til en klissete deig dannes. Elt kraftig til deigen er glatt, elastisk og spretter tilbake når du trykker på den, ca. 10 minutter.
  5. 5Del deigen i to. Arbeid med ett stykke av gangen (dekk det andre med et rent, fuktig kjøkkenhåndkle). Bruk en deigskrape eller kniv til å kutte en valnøttstor bit av deigen, og trill den til en tynn snor ca. 1/3 tomme i diameter. Bruk de fire fingrene (ikke tommelen) til å rulle deigen frem og tilbake til den blir en lang, slank, rørformet form (men ikke lukket som en tube). Sett til side på en ren arbeidsflate strødd med semolinamel. Gjenta med resten av deigen.
  6. 6Kok opp