
Oaxakansk varm sjokolade
Lær hvordan du lager den rike og kremete oaxacan hot chocolate, en tradisjonell meksikansk drikk med kanel og chili. Perfekt for kalde dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 2 kopper / 500 ml helmelk
- 1/4 kopp / 60 ml godkvalitets usøtet kakaopulver
- 2 spiseskjeer / 30 ml pulverisert sukker
- 1 kanelstang
- Et lite dryss salt
- 1/2 kopp / 125 ml hakket semisøt sjokolade
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor kjele varmer du opp melken sammen med kakaopulveret, det pulveriserte sukkeret, kanelstangen og saltet, mens du visper konstant til det begynner å koke kraftig.
- 2Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen, og visp forsiktig til den er helt smeltet. Fjern kanelstangen.
- 3Ønsker du en jevnere og skummende drikk, kan du blende blandingen med en stavmikser til den er glatt og skummende.
- 4Server varm.