Raspberry Ganache Fudge-kake

Raspberry Ganache Fudge-kake

Lær hvordan du lager en smakfull raspberry ganache fudge cake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 3 kopper sukker
  • 2. 3 kopper hvetemel
  • 3. 1 ¼ kopper kakao
  • 4. 1 teskje natron
  • 5. 1 teskje bakepulver
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 3 egg
  • 8. 1 kopp vegetabilsk olje
  • 9. 1 kopp kulturmelk
  • 10. 1 kopp varmt vann
  • 11. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 12. 1 ½ pund melkesjokolade, hakket og smeltet
  • 13. 1 kopp kremfløte
  • 14. 1 kopp bringebærsyltetøy
  • 15. 1 teskje bringebæraroma, valgfritt
  • 16. 1 pund melkesjokolade, hakket og smeltet
  • 17. ⅔ kopp kremfløte
  • 18. Friske bringebær, sjokoladekrøller og melis, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm en kull- eller gassgrill. La ilden eller grillen brenne ut til kull.
  2. 22. Spray en 12-tommers støpejernsgryte med matlagingsspray. I en stor bolle, bland sukker, mel, kakao, natron, bakepulver og salt. I en middels stor bolle, bland egg, olje, kulturmelk, vann og vanilje. Hell de flytende ingrediensene i de tørre. Rør med en visp til alt er godt blandet, ca. 2 minutter. Røren vil være rennende.
  3. 3Plasser 8 kull under støpejernsgryten og 16 kull på lokket. Stek i gryten i ca. 50 minutter, eller til kaken begynner å trekke seg fra sidene av formen. La den avkjøle i ca. 10 minutter. Fjern kaken fra gryten ved å sette en avkjølingsrist oppå gryten og snu den over. Fjern gryten. La kaken avkjøle helt. Når den er helt avkjølt, del den i to lag. Du kan bruke tanntråd for å skjære kaken.
  4. 43. Lag ganache ved å blande alle ganache-ingredienser i en middels stor bolle. Rør til det er godt blandet. Ganachen vil ha omtrent samme konsistens som frosting. Hvis den er for tykk, tynn den ut med litt krem eller melk. Smør den på det skårne laget. Legg det andre laget oppå, med snittflaten ned.
  5. 54. Lag glasur ved å blande smeltet sjokolade med pisket krem. Hell over toppen av kaken og la det renne ned langs sidene. Pynt med friske bringebær og sjokoladekrøller. Strø over melis, hvis ønskelig.