Chilieddik

Chilieddik

Lær hvordan du lager chili vinegar hjemme. Enkel oppskrift med friske ingredienser, perfekt til matlaging og som smakstilsetning. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 250
drikke

Ingredienser

  • 1. 20 tørkede chilipepper på 2 tommers lengde
  • 2. 2 kopper hvitvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 1I en veldig ren 1-liters glasskrukke blander du chili og eddik, og lar blandingen trekke, dekket med lokk, på et kjølig, mørkt sted i minst 2 dager og opptil 2 uker, avhengig av ønsket styrke. Sil eddiken gjennom en fin sil over i en glasskanna, og reserver 2 chili til pynt, mens resten kastes. Hell deretter eddiken over i to veldig rene ½-pints glasskrukker. Tilsett de reserverte chiliene og forsegl krukkene med lokk.