Hjemmelaget eggepudding med hvit sjokolade varm sjokolade

Hjemmelaget eggepudding med hvit sjokolade varm sjokolade

oppskrift på hjemmelaget eggnog hvit sjokolade varm sjokolade. deilig vinterdrikk med julestemning, perfekt for kalde dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Sesong: vinter

Ingredienser

  • 1. 8 unser hvit sjokolade, hakket
  • 2. 2 kopper halvt og halvt
  • 3. 1 ½ kopper tung fløte
  • 4. 1 vaniljestang, delt; frø skrapet ut, frø og stang satt til side
  • 5. Finrevet skall av 1 appelsin
  • 6. 3 kanelstenger (må være ferske og duftende)
  • 7. 5 hele stjerneanis
  • 8. 8 hele nellikbær
  • 9. 2 teskjeer malt (eller nyrevet) muskatnøtt, pluss mer til pynt
  • 10. 8 hele svarte pepperkorn
  • 11. 5 til 6 hele kardemommekapsler, knuste
  • 12. ¼ teskje kosher-salt
  • 13. 5 store egg, romtempererte
  • 14. 1 kopp granulert sukker
  • 15. ¼ kopp bourbon (Knob Creek eller Maker's Mark)
  • 16. ¼ kopp mørk rom (Zacapa)
  • 17. Pisket krem, til pynt
  • 18. Hjemmelagde marshmallows, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt den hvite sjokoladen i en varmebestandig bolle over lettsaltet vann, og rør til den er smeltet. Sett til side og hold varm. I en tykkbunnet kjele varm opp halvt og halvt, fløte, vaniljefrø og vaniljestang, appelsinskall, krydder og salt over lav varme til det begynner å koke. Rør av og til for å unngå at det brenner seg fast. Ta kjelen av varmen, dekk til, og la det trekke i 20 minutter.
  2. 2I en bolle tilhørende en kjøkkenmaskin med vispvedlegg, pisk egg og sukker på høy hastighet til det er tykt og ribbet, i 3 til 4 minutter. Sil krydderne ut av fløten, og hell fløten tilbake i kjelen. Varm opp igjen til det begynner å koke. Senk hastigheten på kjøkkenmaskinen til lav. Hell sakte litt av den varme fløten i eggene for å varme dem opp. Hell deretter eggene tilbake i kjelen med fløte. Fest et hurtigvisp til kjelen og kok opp fløten over lav varme, mens du rører med en slikkepott, til den når 77 grader Celsius (170 grader Fahrenheit). Ta kjelen av varmen, og sil blandingen gjennom en fin sil for å fjerne eventuelle eggestykker og sikre en jevn eggegløgg.
  3. 3Rør den varme, silte eggegløggen inn i den hvite sjokoladen. Rør inn bourbon og rom. Hell opp i 4-ounce kopper. Pynt med pisket krem, revet muskatnøtt og hjemmelagde marshmallows. Best når den serveres varm, kremete og deilig.