
Popovers med roastbiff og pepperrot
Lær å lage deilige popovers fylt med saftig roast beef og frisk horseradish. Perfekt for en smakfull forrett eller lunsj. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en muffinsform med 12 former.
- 3For popoverene: Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit; plasser en rist i den nedre tredjedelen av ovnen med minst 15 centimeter klaring over. Legg et bakepapir på risten og forvarm i 15 minutter.
- 4I mellomtiden smelter du 1 spiseskje smør og heller det i en stor bolle sammen med egg, melk, salt og sukker. Visp til det er godt blandet. Tilsett melet og visp til det er glatt; hell deretter over i en målebøtte for væsker.
- 5Del det resterende smøret i 12 like store biter; legg én bit i hver av de 12 formene i muffinsformen. Sett formen i ovnen, oppå den forvarmede bakeplaten, og varm til smøret begynner å syde, ca. 3 minutter. Ta muffinsformen ut av ovnen og hell røren i formene, fyll hver omtrent til midten. Sett tilbake i ovnen og stek til popoverene er puffet opp og begynner å bli brune (ikke åpne ovnsdøren!), ca. 12 minutter.
- 6Skru ned varmen til 325 grader og fortsett å koke (igjen, uten å åpne ovnen!) til popoverene er gyldne overalt, ytterligere 12 til 15 minutter. Ta popoverene ut av formen og legg dem på en avkjølingsrist. La dem avkjøle til de er akkurat kalde nok til å håndteres, ca. 3 minutter.
- 7For smørbrødene: Bland sammen horseradish, rømme og gressløk i en bolle. Krydre med salt og pepper.
- 8Arbeid med én popover om gangen: legg omtrent en teskje horseradishkrem i fordypningen på toppen av popoveren; hvis fordypningen ikke er veldig dyp, trykk lett med tommelen for å lage en dypere fordypning eller et hull. Topp med en eller to skiver roastbiff, og legg deretter en ny teskje horseradishkrem oppå. Strø litt finishing salt over