
Djevelens sjokoladekake
Lær hvordan du lager en saftig og rik devils food cake med vår enkle oppskrift. Perfekt for sjokoladeelskere og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For frosting: Plasser sjokoladen i en stor varmebestandig bolle. Kok opp fløten i en liten kjele, og hell den umiddelbart over sjokoladen. La det stå til sjokoladen mykner, ca. 4 minutter. Rør til det er glatt. Dekk overflaten av frostingen med plastfolie og la den stå til romtemperatur, ca. 2 timer.
- 22. For kaken: Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Smør lett to 23 cm (9-tommers) runde kakeformer, og kle bunnen med bakepapir.
- 33. Visp mel, natron, bakepulver og salt sammen i en middels stor bolle. Sett til side.
- 4Pisk smør med en mikser på middels hastighet til det er glatt. Øk hastigheten til medium-høy og tilsett gradvis sukker. Pisk til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Skrap ned sidene av bollen etter behov. Tilsett kakao og vanilje, og pisk på middels hastighet i 1 minutt. Senk hastigheten til medium-lav og tilsett eggene ett om gangen, og pisk i 1 minutt mellom hver tilsetning.
- 54. Kok opp 1 1/2 kopper vann og melk i en kjele. Ta av varmen.
- 65. Pisk melblandingen inn i røren, 1/4 kopp om gangen, med mikser på lav hastighet. Hell forsiktig den varme melke- og sjokoladeblandingen i røren. Rør med en slikkepott til det er glatt. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Bank lett på formene mot benken for å fordele røren.
- 76. Stek midt i ovnen til kakene begynner å trekke seg fra kantene og midten spretter tilbake når du forsiktig trykker på den, ca. 30–35 minutter. Avkjøl kakene i formene på en rist i 10 minutter. Løsne kakene fra formene og la dem avkjøle helt på risten.
- 87. Pynt kaken med frosting, og fordel 1/3 kopp frosting mellom lagene og