Djevelens sjokoladekake

Djevelens sjokoladekake

Lær hvordan du lager en saftig og rik devils food cake med vår enkle oppskrift. Perfekt for sjokoladeelskere og festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 15 gram semi-søt sjokolade, finhakket
  • 2. 1 1/2 kopper kremfløte
  • 3. 2 kopper hvetemel, usøtet
  • 4. 1 1/2 teskje natron
  • 5. 3/4 teskje bakepulver
  • 6. 3/4 teskje salt
  • 7. 12 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert, pluss litt til smøring av former
  • 8. 2 kopper pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 9. 3/4 kopp usøtet kakaopulver (ikke Dutch-processed)
  • 10. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 11. 3 store egg, romtempererte
  • 12. 1/4 kopp melk
  • 13. Bringebær, til pynt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. For frosting: Plasser sjokoladen i en stor varmebestandig bolle. Kok opp fløten i en liten kjele, og hell den umiddelbart over sjokoladen. La det stå til sjokoladen mykner, ca. 4 minutter. Rør til det er glatt. Dekk overflaten av frostingen med plastfolie og la den stå til romtemperatur, ca. 2 timer.
  2. 22. For kaken: Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Smør lett to 23 cm (9-tommers) runde kakeformer, og kle bunnen med bakepapir.
  3. 33. Visp mel, natron, bakepulver og salt sammen i en middels stor bolle. Sett til side.
  4. 4Pisk smør med en mikser på middels hastighet til det er glatt. Øk hastigheten til medium-høy og tilsett gradvis sukker. Pisk til det er lyst og luftig, ca. 4 minutter. Skrap ned sidene av bollen etter behov. Tilsett kakao og vanilje, og pisk på middels hastighet i 1 minutt. Senk hastigheten til medium-lav og tilsett eggene ett om gangen, og pisk i 1 minutt mellom hver tilsetning.
  5. 54. Kok opp 1 1/2 kopper vann og melk i en kjele. Ta av varmen.
  6. 65. Pisk melblandingen inn i røren, 1/4 kopp om gangen, med mikser på lav hastighet. Hell forsiktig den varme melke- og sjokoladeblandingen i røren. Rør med en slikkepott til det er glatt. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Bank lett på formene mot benken for å fordele røren.
  7. 76. Stek midt i ovnen til kakene begynner å trekke seg fra kantene og midten spretter tilbake når du forsiktig trykker på den, ca. 30–35 minutter. Avkjøl kakene i formene på en rist i 10 minutter. Løsne kakene fra formene og la dem avkjøle helt på risten.
  8. 87. Pynt kaken med frosting, og fordel 1/3 kopp frosting mellom lagene og