Hello Fresh Mobile Banner
Kokosmelk- og klebrig ris med mango

Kokosmelk- og klebrig ris med mango

Lær hvordan du lager den deilige kokosmelk klebrige risen med modne mangoer. En perfekt dessert for sommeren eller enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 kopper klebrig ris, bløtlagt over natten i vann eller tynn kokosmelk og deretter avrent
  • 2 kopper hermetisk eller fersk kokosmelk
  • 3/4 kopp palmesukker, eller erstatt med brunt sukker
  • 1 teskje salt
  • 4 modne mangoer, eller erstatt med skivede modne fersken eller papayaer
  • Mynte- eller asiatisk basilikumkvist

Fremgangsmåte

  1. 1Dampkok den klebrige risen til den er myk (se redaksjonens merknader nedenfor). I mellomtiden plasser kokosmelken i en tykk kjele og varm opp på middels varme til den er varm. Ikke la den koke. Tilsett sukker og salt, og rør om til det er helt oppløst. Når den klebrige risen er ferdigkokt, hell den ut i en bolle og hell 1 kopp av den varme kokosmelken over; resten av melken reserveres. Rør om slik at væsken blander seg med risen, og la den stå i 20 minutter til en time for å la smakene blande seg. I mellomtiden, skrell mangoene. Mangoens stein er flat, og du vil skjære mangoen fra steinen så rent som mulig. Legg mangoene én om gangen med den smale siden ned på et skjærebrett, og skjær langs lengden omtrent 1/2 tomme fra midten — kniven skal kutte rett langs den flate siden av steinen; hvis den treffer steinen, flytt litt mer over til du kan skjære nedover. Gjenta på den andre siden av steinen, slik at du får to hemisfæriske stykker av mango. (Kokken får kose seg med de små biter av mango som fortsatt sitter fast på steinen.) Legg hver mangohalvdel flatt og skjær tynne skiver på tvers. For individuell servering, plasser en oval haug med klebrig ris på hver desserttallerken, og plasser en skivet mangohalvdel dekorativt ved siden av. Topp med en kvist mynte eller basilikum hvis du ønsker det. Alternativt kan du legge mango-skivene på et fat og dele ut, sammen med en serveringsskål med ris, slik at gjestene kan forsyne seg selv. Rør den resterende søtede kokosmelken godt, overfør den til en liten serveringsskål eller en liten flaske, og del ut separat med en skje, slik at gjestene kan helle på ekstra etter eget ønske.
  2. 2Damp den klebrige risen til den er myk (se redaksjonens merknader nedenfor).
  3. 3I mellomtiden, plasser kokosmelken i en tykk kjele og varm opp på middels varme til den er varm. Ikke la den koke. Tilsett sukker og salt, og rør om til det er helt oppløst.
  4. 4Når den klebrige risen er ferdigkokt, hell den ut i en bolle og hell 1 kopp av den varme kokosmelken over; resten av melken reserveres. Rør om slik at væsken blander seg med risen, og la den stå i 20 minutter til en time for å la smakene blande seg.
  5. 5I mellomtiden, skrell mangoene. Mangoens stein er flat, og du vil skjære mangoen fra steinen så rent som mulig. Legg mangoene én om gangen med den smale siden ned på et skjærebrett, og skjær langs lengden omtrent 1/2 tomme fra midten — kniven skal kutte rett langs den flate siden av steinen; hvis den treffer steinen, flytt litt mer over til du kan skjære nedover. Gjenta på den andre siden av steinen, slik at du får to hemisfæriske stykker av mango. (Kokken får kose seg med de små bitene av mango som fortsatt sitter fast på steinen.) Legg hver mangohalvdel flatt og skjær tynne skiver på tvers.
  6. 6For individuell servering, plasser en oval haug med klebrig ris på hver desserttallerken, og plasser en skivet mangohalvdel dekorativt ved siden av. Topp med en kvist mynte eller basilikum hvis du ønsker det. Alternativt kan du legge mango-skivene på et fat og dele ut, sammen med en serveringsskål med ris, slik at gjestene kan forsyne seg selv. Rør den resterende søtede kokosmelken godt, overfør den til en liten serveringsskål eller en liten flaske, og del ut separat med en skje, slik at gjestene kan helle på ekstra etter eget ønske.
  7. 7Notater: Du kan erstatte svart thailandsk klebrig ris med halvparten av den hvite risen. Bløtlegg de to riskarene sammen; den hvite risen vil bli en vakker lilla farge når den tar opp fargen fra den svarte risen. Koketiden vil øke med 10 minutter. I motsetning til vanlig klebrig ris, har kokosmelk-klebrig ris nok fuktighet og olje til at den holder seg godt i 24 timer, i en dekket beholder i kjøleskapet, uten å tørke ut. Varm den opp igjen neste dag ved damping eller i mikrobølgeovn.
  8. 8Du kan erstatte svart thailandsk klebrig ris med halvparten av den hvite risen. Bløtlegg de to riskarene sammen; den hvite risen vil bli en vakker lilla farge når den tar opp fargen fra den svarte risen. Koketiden vil øke med 10 minutter.
  9. 9I motsetning til vanlig klebrig ris, har kokosmelk-klebrig ris nok fuktighet og olje til at den holder seg godt i 24 timer, i en dekket beholder i kjøleskapet, uten å tørke ut. Varm den opp igjen neste dag ved damping eller i mikrobølgeovn.