Gochujang Gazpacho

Gochujang Gazpacho

oppskrift på en spennende guchujang gazpacho som kombinerer krydret gochujang med kald tomatsuppe, perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hakkede modne tomater, delt
  • 2. 1/2 kopp hakket skrelt, frøfri agurk, delt
  • 3. Skall og saft av 1 appelsin
  • 4. 2 hvitløksfedd, hakket
  • 5. 2 spiseskjeer finhakket rødløk
  • 6. 2 spiseskjeer finhakket gul paprika
  • 7. 2 spiseskjeer gochujang (koreansk chilipasta)
  • 8. 2 spiseskjeer hakket frisk dill
  • 9. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
  • 10. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 11. 2 spiseskjeer sherryeddik
  • 12. 1 teskje revet skrelt ingefær
  • 13. 1/4 teskje havsalt
  • 14. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 15. 2 spiseskjeer hakket mynte

Fremgangsmåte

  1. 11. Pulsér 1 1/2 kopper tomat, 1/4 kopp agurk, appelsinskall og juice, hvitløk, løk, paprika, gochujang, dill, persille, sitronsaft, eddik, ingefær og salt i en blender til det er grovhakket. Drypp i olje mens du pulserer til blandingen er kombinert, men ikke helt glatt. Fordel gazpachoen i to boller og pynt med resten av tomaten og agurken. Topp med mynte.
  2. 22. Pulsér 1 1/2 kopper tomat, 1/4 kopp agurk, appelsinskall og juice, hvitløk, løk, paprika, gochujang, dill, persille, sitronsaft, eddik, ingefær og salt i en blender til det er grovhakket. Drypp i olje mens du pulserer til blandingen er kombinert, men ikke helt glatt.
  3. 33. Fordel gazpachoen i to boller og pynt med resten av tomaten og agurken. Topp med mynte.
  4. 44. Forberedelse: Gazpachoen kan lages opptil 2 dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Vent med å pynte til den skal serveres.
  5. 55. Gazpachoen kan lages opptil 2 dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Vent med å pynte til den skal serveres.