Hello Fresh Mobile Banner
Frossen iskaffe med kaffegelé

Frossen iskaffe med kaffegelé

Lær hvordan du lager en deilig frozen iced coffee med kaffe jelly. Perfekt for varme sommerdager. Enkel oppskrift og tips for en smakfull drikk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 1 (1/4 unser) pose med usøtet gelatinpulver (ca. 1 spiseskje)
  • 2 kopper nybrygget, varm kaffe
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 3/4 kopp kremfløte
  • 1 teskje sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 1/2 kopper avkjølt kaffe
  • 1/4 kopp sjokoladesirup
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • Boble- eller andre brede sugerør

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kaffegelé: Løs opp gelatin i 3 ss kaldt vann i en liten bolle. La det stå til det har blomstret, ca. 2 minutter. I mellomtiden, bland varmt kaffe og sukker i en brødform eller stor lufttett beholder. Rør forsiktig inn gelatinblandingen i kaffen til det er godt blandet (unngå å røre for kraftig, da kan det dannes luftbobler). Sett i kjøleskapet til det er stivnet, ca. 2 timer.
  2. 2Løs opp gelatin i 3 ss kaldt vann i en liten bolle. La det stå til det har blomstret, ca. 2 minutter.
  3. 3I mellomtiden, bland varmt kaffe og sukker i en brødform eller stor lufttett beholder. Rør forsiktig inn gelatinblandingen i kaffen til det er godt blandet (unngå å røre for kraftig, da kan det dannes luftbobler). Sett i kjøleskapet til det er stivnet, ca. 2 timer.
  4. 4Lag pisket krem: Bruk en elektrisk mikser på middels-høy hastighet eller en visp, og pisk krem i en stor bolle til myke topper dannes. Tilsett sukker og vanilje, og pisk til det dannes middels stive topper.
  5. 5Bruk en elektrisk mikser på middels-høy hastighet eller en visp, og pisk krem i en stor bolle til myke topper. Tilsett sukker og vanilje, og pisk til middels stive topper.
  6. 6Lag den frosne iskaffen: Kjør kaffe, sirup, krem, sukker, vanilje og 3 kopper is i en blender til det er jevnt og glatt.
  7. 7Kjør kaffe, sirup, krem, sukker, vanilje og 3 kopper is i en blender til det er jevnt og glatt.
  8. 8Monter drikken: Kutt kaffegelé i terninger på ca. 2 cm (3/4 tommer). Fyll 4 høye glass med 1/2 kopp terninger av kaffegelé i hvert glass. Skje 3 ss pisket krem over hver og fordel den jevnt for å danne et lag av krem. Fordel den frosne iskaffen (ca. 1 kopp per glass) oppå kremlaget. Topp med mer pisket krem og server umiddelbart med bubble tea- sugerør.
  9. 9Kutt kaffegelé i terninger på ca. 2 cm (3/4 tommer). Fyll 4 høye glass med 1/2 kopp terninger av kaffegelé i hvert glass. Skje 3 ss pisket krem over hver og fordel den jevnt for å danne et lag av krem. Fordel den frosne iskaffen (ca. 1 kopp per glass) oppå kremlaget. Topp med mer pisket krem og server umiddelbart med bubble tea-sugerør.