Hello Fresh Mobile Banner
Saktekokt svinekjøtt med aprikoser

Saktekokt svinekjøtt med aprikoser

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer olivenolje, delt
  • 4 (4 unse) magre benfrie svinekoteletter
  • 3/4 teskje bordssalt, delt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 3 små røde løk, tynt skiver
  • 12 tørkede aprikoshalvdeler, delt
  • 3/4 kopp ananasjuice
  • 2 teskjeer finhakket fersk ingefærrot
  • 1/2 teskje tørket timian
  • 1 kanelstang
  • 1/4 kopp hakket fersk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Varm 1 teskje olivenolje i en stor non-stick stekepanne på middels-høy varme.
  2. 2Krydre svinekotelettene jevnt med 1/4 teskje salt og svart pepper; stek i den varme stekepannen til de er brune, ca. 2 minutter per side. Overfør kotelettene til en tallerken, behold stekesjyen i stekepannen.
  3. 3Varm den gjenværende teskjeen olivenolje i den gjenværende stekesjyen; tilsett løk og krydre med resterende salt. Surr løken til den er gyldenbrun, ca. 10 minutter.
  4. 4Fordel omtrent halvparten av den kokte løken og halvparten av de skivede aprikosene i bunnen av en saktekoker. Legg svinekotelettene oppå løken og aprikosene. Legg resten av løken og aprikosene over svinekotelettene; tilsett ananasjuice, ingefær, timian og kanelstang.
  5. 5Kok på Lav til svinekjøttet er mørt og kan deles med en gaffel, 6 til 8 timer (eller på Høy i 3 til 4 timer). Fjern og kast kanelstangen. Dryss koriander over blandingen.