
Saktekokt svinekjøtt med aprikoser
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer olivenolje, delt
- 4 (4 unse) magre benfrie svinekoteletter
- 3/4 teskje bordssalt, delt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 3 små røde løk, tynt skiver
- 12 tørkede aprikoshalvdeler, delt
- 3/4 kopp ananasjuice
- 2 teskjeer finhakket fersk ingefærrot
- 1/2 teskje tørket timian
- 1 kanelstang
- 1/4 kopp hakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 1Varm 1 teskje olivenolje i en stor non-stick stekepanne på middels-høy varme.
- 2Krydre svinekotelettene jevnt med 1/4 teskje salt og svart pepper; stek i den varme stekepannen til de er brune, ca. 2 minutter per side. Overfør kotelettene til en tallerken, behold stekesjyen i stekepannen.
- 3Varm den gjenværende teskjeen olivenolje i den gjenværende stekesjyen; tilsett løk og krydre med resterende salt. Surr løken til den er gyldenbrun, ca. 10 minutter.
- 4Fordel omtrent halvparten av den kokte løken og halvparten av de skivede aprikosene i bunnen av en saktekoker. Legg svinekotelettene oppå løken og aprikosene. Legg resten av løken og aprikosene over svinekotelettene; tilsett ananasjuice, ingefær, timian og kanelstang.
- 5Kok på Lav til svinekjøttet er mørt og kan deles med en gaffel, 6 til 8 timer (eller på Høy i 3 til 4 timer). Fjern og kast kanelstangen. Dryss koriander over blandingen.