
Boilermaker Tailgate Chili
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 2 pund kjøttdeig av storfe
- 1 pund løs italiensk pølse
- 3 bokser (15 unse) chili-bønner, avrent
- 1 boks (15 unse) chili-bønner i krydret saus
- 2 bokser (28 unse) hermetiske tomater med saft
- 1 boks (6 unse) tomatpuré
- 1 stor gul løk, hakket
- 3 stenger selleri, hakket
- 1 grønn paprika, uten frø og hakket
- 1 rød paprika, uten frø og hakket
- 2 grønne chilipepper, uten frø og hakket
- 1 ss baconbiter
- 4 terninger storfebuljong
- 1/2 kopp øl
- 1/4 kopp chilipulver
- 1 ss Worcestershire-saus
- 1 ss finhakket hvitløk
- 1 ss tørket oregano
- 2 ts malt spisskummen
- 2 ts hot pepper-saus (f.eks. Tabasco™)
- 1 ts tørket basilikum
- 1 ts salt
- 1 ts malt svart pepper
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts paprika
- 1 ts hvitt sukker
- 1 pose (10,5 unse) maischips som Fritos®
- 1 pakke (8 unse) revet cheddarost
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor kjele på middels-høy varme. Smuldre kjøttdeigen og pølsen i den varme pannen, og stek til det er jevnt brunt. Hell av overflødig fett.
- 2Hell i chilibønnene, spicy chilibønnene, ternede tomater og tomatpuré. Tilsett løk, selleri, grønn og rød paprika, chilipepper, baconbiter, buljong, og øl. Krydre med chilipulver, Worcestershire-saus, hvitløk, oregano, spisskummen, hot pepper sauce, basilikum, salt, pepper, cayenne, paprika, og sukker. Rør godt, dekk til og la småkoke på svak varme i minst 2 timer, rør av og til.
- 3Etter 2 timer, smak og juster salt, pepper og chilipulver om nødvendig. Jo lenger chilien småkoker, jo bedre vil den smake. Ta kjelen av varmen og server, eller sett den i kjøleskapet og server dagen etter.
- 4For å servere, øs opp i boller og topp med maischips og revet cheddarost.