
Kremet risengrynsgrøt
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp ukokt hvit ris
- 2 kopper melk, delt
- 1/3 kopp hvitt sukker
- 1/4 teskje salt
- 1 egg, vispet
- 2/3 kopp gyldne rosiner
- 1 ss smør
- 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 1 1/2 kopper vann i en kjele; rør risen inn i det kokende vannet. Senk varmen til lav, dekk til, og la det småkoke i 20 minutter.
- 2I en ren kjele, bland 1 1/2 kopper kokt ris, 1 1/2 kopper melk, sukker og salt. Kok over middels varme til tykk og kremet, i 15 til 20 minutter. Rør inn resterende 1/2 kopp melk, pisket egg og rosiner; kok i 2 minutter til, mens du rører konstant. Ta kjelen av varmen og rør inn smør og vanilje.