
Blåbær- og rømmekaffe-kake
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 1 kopp smør, myknet
- 2 kopper hvitt sukker
- 2 egg
- 1 kopp rømme
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 5/8 kopper hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 1 kopp ferske eller frosne blåbær
- 1/2 kopp brunt sukker
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- 1 spiseskje melis til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og mel en 23 cm rund kakeform (Bundt form).
- 2I en stor bolle, pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftig. Pisk inn eggene ett om gangen, deretter rører du inn rømme og vanilje. Bland mel, bakepulver og salt; rør det inn i røren bare til det er blandet. Vend inn blåbærene.
- 3Ha halvparten av røren i den forberedte formen. I en liten bolle, bland brunt sukker, kanel og pekannøtter. Strø halvparten av denne blandingen over røren i formen. Ha resten av røren over, og strø deretter resten av pekannøttblandingen over. Bruk en kniv eller tynn slikkepott til å sirkle sukkerlaget inn i kaken.
- 4Stek i 55 til 60 minutter i den forvarmede ovnen, eller til en kniv stukket inn i midten av kaken kommer ut ren. Avkjøl i formen på en avkjølingsrist. Vend kaken ut av formen på et serveringsfat, og bank forsiktig for å løsne den. Dryss over melis rett før servering.