Chef Johns makaroni og ost

Chef Johns makaroni og ost

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1. 1 pakke (16 unser) makaroni (elbow macaroni)
  • 2. 1/4 kopp smør
  • 3. 1/4 kopp hvetemel
  • 4. 1/4 teskje tørket timian
  • 5. 1/4 teskje cayennepepper
  • 6. 1/8 teskje hvit pepper
  • 7. 3 kopper melk
  • 8. 1 klype malt muskatnøtt
  • 9. 1/4 teskje Worcestershire-saus
  • 10. 1 teskje salt
  • 11. 3 kopper revet skarp Cheddar-ost, delt
  • 12. 1 teskje Dijon-sennep
  • 13. 1/2 kopp panko-brødsmuler
  • 14. 1 spiseskje smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F).
  2. 22. Fyll en stor kjele med lettsaltet vann og kok opp over høy varme. Når vannet koker, rør inn makaroni, og la det koke opp igjen. Kok pastaen uten lokk, og rør av og til, til den er gjennomkokt, men fortsatt litt fast, ca. 8 minutter. Sil av vannet godt.
  3. 33. Smelt 1/4 kopp smør i en stor kjele over middels varme. Når smøret begynner å skumme og boble, rør inn melet; kok opp igjen på middels varme til melet begynner å bli lyst gult, 3 til 4 minutter. Tilsett timian, cayennepepper og hvit pepper; kok og rør i ett minutt til, og visp deretter inn 1 kopp melk til det blir jevnt. Hell i resten av melken og visp igjen. La sausen småkoke til den akkurat begynner å tykne, ca. 8 minutter, og rør ofte. Slå av varmen, og tilsett 2 1/4 kopper cheddarost; rør til osten er smeltet og godt blandet. Tilsett Dijon-sennep.
  4. 44. Overfør makaroni til en ildfast form, og hell ostesausen over; rør godt slik at sausen blander seg grundig med pastaen. Bland panko-brødsmuler og 1 ss smør i en liten bolle, og strø smulene over toppen av makaroni og ost. Strø resten av 3/4 kopp cheddarost på toppen.
  5. 55. Stek i den forvarmede ovnen til brødsmulene og osten på toppen er gyllenbrune, ca. 20 minutter.