
Glaserte epler og pærer
lær hvordan du lager deilige glazed apples and pears med denne enkle oppskriften. perfekt som dessert eller snacks, ideell for høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 2 firm kokingepler, som Golden Delicious, Macoun, Cortland eller Gravenstien
- 2 modne pærer, som Anjou, Bartlett eller Comice
- 1 sitron
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 (3-tommers) kanelstang eller vaniljestang, delt på langs
- 1 til 2 spiseskjeer Calvados eller Apple Jack, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Skrell, del opp og kjern ut, både epler og pærer. Del hver halvdel i 4 båter og legg dem i en middels stor bolle. Del sitronen i to og press saften over frukten, vend forsiktig.
- 2Smelt smøret i en stekepanne på høy varme. Tilsett sukkeret, og kok til sukkeret begynner å karamellisere. Tilsett frukten – karamellen kan bli stivnet (harde seg); ikke vær bekymret. Tilsett kanelstangen eller vaniljen, og kok under omrøring til karamellen smelter og frukten er saftig, ca. 7 minutter.
- 3Hvis du skal tilsette Calvados, fjern pannen fra varmen før du heller i alkohol. Sett pannen tilbake på varmen. For å flambere alkoholen på en gassbluss, vipp forsiktig pannen mot flammen; på en elektrisk kokeplate holder du en lang fyrstikk ved innsiden av pannen til den antennes. Rør pannen forsiktig over varmen til flammen har lagt seg. Server frukten varm over iskrem med kokies.
- 4Copyright 2003 Television Food Network, G.P. Alle rettigheter forbeholdt.
- 5Anbefalt servering: Vaniljeis og ingefærkaker kokies.



