
Eplekrummepai
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 1. 1 (23 cm) paibunn
- 6 kopper tynne skiver av epler
- 1 spiseskje sitronsaft (valgfritt)
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/8 teskje malt muskatnøtt
- 1/2 kopp rosiner (valgfritt)
- 1/2 kopp hakkede valnøtter (valgfritt)
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 kopp pakket brunt sukker
- 3 spiseskjeer smør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2Legg skivede epler i en stor bolle. Dryss med sitronsaft hvis ønskelig. I en liten bolle, bland sammen hvitt sukker, 2 spiseskjeer mel, kanel og muskatnøtt. Dryss blandingen over eplene. Vend godt slik at eplene blir jevnt dekket. Rør inn rosiner og valnøtter hvis ønskelig. Skje blandingen inn i paideigen.
- 3I en liten bolle, bland sammen 1/2 kopp mel og brunt sukker. Kutt inn smør eller margarin til blandingen er smuldrete. Strø smuldret over eplefyllet. Dekk toppen løst med aluminiumsfolie.
- 4Stek i en forvarmet ovn i 25 minutter. Fjern folien og stek ytterligere 25 til 30 minutter, til toppen er gyllenbrun. Avkjøl på en avkjølingsrist.