
Jenns utenomjordiske spaghetti og kjøttboller
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 3/4 kopp hakket løk
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 (16 ounces) bokser knuste tomater
- 3 (6 ounces) bokser tomatpuré
- 1 kopp vann
- 1/2 kopp sukker
- 1/4 kopp hakket fersk oregano, delt
- 1 tørket laurbærblad
- salt og pepper etter smak
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 1/2 kopp italiensk krydret brødsmuler
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 2 egg, lett pisket
- 1/2 kopp revet Parmesanost
- 1 (16 ounces) pakke ubehandlet spaghetti
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stor kjele over middels varme, og kok løken til den er lett brun. Bland inn 2 fedd hvitløk, og kok i 1 minutt. Rør inn knuste tomater, tomatpuré, vann, sukker, halvparten av oreganoen, og laurbærblad. Krydre med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke mens du lager kjøttbollene.
- 2I en bolle, bland sammen kjøttdeigen, brødsmuler, resten av oreganoen, resten av hvitløken, persille, egg og ost. Krydre med salt og pepper. Rull til kuler på ca. 2,5 cm i diameter, og legg dem i sausen. La det koke i 40 minutter, eller til kjøttbollene har en indre temperatur på minst 72°C.
- 3Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann, og rør inn spagettien. Kok i 8 til 10 minutter, til den er al dente, og sil av vannet. Server kjøttbollene og sausen over den kokte spagettien.