Klassisk Tiramisu

Klassisk Tiramisu

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1. 6 eggeplommer
  • 2. 1 1/4 kopper hvitt sukker
  • 3. 1 1/4 kopper mascarponeost
  • 4. 1 3/4 kopper kremfløte
  • 5. 2 (12 unser) pakker ladyfingers
  • 6. 1/3 kopp kaffelikør
  • 7. 1 teskje usøtet kakaopulver, til støving
  • 8. 1 (1 unser) kvadrat med halv-søt sjokolade

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland eggeplommer og sukker i toppen av et dobbelkoker, over kokende vann. Skru ned varmen til lav, og kok i omtrent 10 minutter, under konstant omrøring. Fjern fra varmen og pisk eggeplommene til de er tykke og har en sitronfarge.
  2. 22. Tilsett mascarpone i de piskede eggeplommene. Pisk til det er godt blandet. I en separat bolle, pisk krem til stive topper. Vend forsiktig inn i eggeplommeblandingen og sett til side.
  3. 33. Del ladyfingers i to, og legg dem i bunnen og langs kantene av en stor glassbolle. Pensle med kaffelikør. Fordel halvparten av kremfyllet over ladyfingrene. Gjenta lag med ladyfingers, kaffelikør og kremfyll. Pynt med kakao og sjokoladekrøller. Sett i kjøleskapet i flere timer eller over natten.
  4. 44. For å lage sjokoladekrøllene, bruk en grønnsaksskreller og dra den ned langs kanten av sjokoladeplaten.