
Klassisk Tiramisu
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 6 eggeplommer
- 1 1/4 kopper hvitt sukker
- 1 1/4 kopper mascarponeost
- 1 3/4 kopper kremfløte
- 2 (12 unser) pakker ladyfingers
- 1/3 kopp kaffelikør
- 1 teskje usøtet kakaopulver, til støving
- 1 (1 unser) kvadrat med halv-søt sjokolade
Fremgangsmåte
- 1Bland eggeplommer og sukker i toppen av et dobbelkoker, over kokende vann. Skru ned varmen til lav, og kok i omtrent 10 minutter, under konstant omrøring. Fjern fra varmen og pisk eggeplommene til de er tykke og har en sitronfarge.
- 2Tilsett mascarpone i de piskede eggeplommene. Pisk til det er godt blandet. I en separat bolle, pisk krem til stive topper. Vend forsiktig inn i eggeplommeblandingen og sett til side.
- 3Del ladyfingers i to, og legg dem i bunnen og langs kantene av en stor glassbolle. Pensle med kaffelikør. Fordel halvparten av kremfyllet over ladyfingrene. Gjenta lag med ladyfingers, kaffelikør og kremfyll. Pynt med kakao og sjokoladekrøller. Sett i kjøleskapet i flere timer eller over natten.
- 4For å lage sjokoladekrøllene, bruk en grønnsaksskreller og dra den ned langs kanten av sjokoladeplaten.