
Marmorerte gresskarostekake
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 1 1/2 kopper knuste ingefærkjeks
- 1/2 kopp finhakkede pekannøtter
- 1/3 kopp smør, smeltet
- 2 (8 unser) pakker kremost, myknet
- 3/4 kopp hvitt sukker, delt
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 egg
- 1 kopp hermetisk gresskar
- 3/4 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). I en middels stor bolle, bland sammen de knuste ginger snaps-kjeksene, pekannøttene og smøret. Trykk det jevnt ut i bunnen og omtrent 1 tomme opp langs sidene av en 23 cm springform. Stek bunnen i 10 minutter i den forvarmede ovnen. Sett til side for å avkjøle.
- 2I en middels stor bolle, bland sammen kremost, 1/2 kopp sukker og vanilje til det er jevnt. Bland inn eggene ett om gangen, og rør godt etter hver. Sett til side 1 kopp av blandingen. Bland inn 1/4 kopp sukker, gresskar, kanel og muskatnøtt i den resterende blandingen.
- 3Fordel gresskarrøren i bunnen, og legg den enkle røren i klatter på toppen. Rør forsiktig med en kniv for å skape et marmorerte mønster.
- 4Stek i 55 minutter i den forvarmede ovnen, eller til fyllet er stivnet. Kjør en kniv rundt kanten av formen. La den avkjøle før du fjerner kantene. Sett kjølig i minst 4 timer før servering.