
Kanel- og rosinenbrød I
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp melken i en liten kjele til den begynner å boble, og fjern den deretter fra varmen. La den avkjøle til den er lunken.
- 22. Løs opp gjæren i varmt vann, og sett til side til den er skummende. Bland inn egg, sukker, smør eller margarin, salt og rosiner. Rør inn den avkjølte melken. Tilsett melet gradvis for å lage en fast deig.
- 33. Elt deigen på en lett melet overflate i noen minutter. Plasser den i en stor, smurt bakebolle, og vend den for å smøre overflaten av deigen med fett. Dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle. La den heve til den er doblet i størrelse.
- 44. Kjevle ut på en lett melet overflate til en stor rektangel ca. 1/2 tomme tykk. Fukt deigen med 2 spiseskjeer melk. Bland sammen ¾ kopp sukker og 2 spiseskjeer kanel, og strø blandingen over den fuktede deigen. Rull tett sammen; rullen skal ha en diameter på omtrent 3 tommer. Del i tre deler, og bukk inn endene. Plasser brødene i godt smurte 23 x 13 cm former. Smør lett på toppen av brødene. La dem heve igjen i 1 time.
- 55. Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 45 minutter, eller til brødene er lett brune og høres hule ut når du banker på dem. Ta brødene ut av formene, og pensle med smeltet smør eller margarin. La dem avkjøle før du skjærer i dem.