
Bestemors kylling Chardon
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 8 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvdelar
- 1 egg
- salt og pepper etter smak
- 2 teskjeer hvitløkskrydder, delt
- 1 kopp brødsmuler
- 1/2 kopp revet Parmesanost
- 450 gram ferske sopp, skivet
- 1/4 kopp smør, smeltet
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1 teskje hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2I en liten skål, pisk egget med salt, pepper og 1 teskje hvitløkspulver. I en separat skål, bland brødsmuler med 1 teskje hvitløkspulver og Parmesanost. Sett til side.
- 3Bland sammen smøret og sitronsaften. Hell omtrent 2/3 av smørblandingen i bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form. Hell pannekanten slik at bunnen dekkes jevnt. Fordel sopp i et jevnt lag i bunnen av formen. Dypp hver kyllingbryst i eggeblandingen, deretter i brødsmuleblandingen. Legg dem oppå soppen. Drypp resten av smøret over kyllingen, og strø over persille.
- 4Stek uten lokk i 45 minutter i den forvarmede ovnen, til kyllingen er gyllenbrun og saften renner ut.