Hello Fresh Mobile Banner
Bestemors kylling Chardon

Bestemors kylling Chardon

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 8 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvdelar
  • 1 egg
  • salt og pepper etter smak
  • 2 teskjeer hvitløkskrydder, delt
  • 1 kopp brødsmuler
  • 1/2 kopp revet Parmesanost
  • 450 gram ferske sopp, skivet
  • 1/4 kopp smør, smeltet
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1 teskje hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 2I en liten skål, pisk egget med salt, pepper og 1 teskje hvitløkspulver. I en separat skål, bland brødsmuler med 1 teskje hvitløkspulver og Parmesanost. Sett til side.
  3. 3Bland sammen smøret og sitronsaften. Hell omtrent 2/3 av smørblandingen i bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form. Hell pannekanten slik at bunnen dekkes jevnt. Fordel sopp i et jevnt lag i bunnen av formen. Dypp hver kyllingbryst i eggeblandingen, deretter i brødsmuleblandingen. Legg dem oppå soppen. Drypp resten av smøret over kyllingen, og strø over persille.
  4. 4Stek uten lokk i 45 minutter i den forvarmede ovnen, til kyllingen er gyllenbrun og saften renner ut.