Krydret søt, ristet rød pepper-hummus

Krydret søt, ristet rød pepper-hummus

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!

Ingredienser

  • 1. 1 (425 gram) boks kikerter, avrent
  • 2. 1 (115 gram) glass ovnsbakte røde paprika
  • 3. 3 spiseskjeer sitronsaft
  • 4. 1 ½ spiseskje tahini
  • 5. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 6. ½ teskje malt spisskummen
  • 7. ½ teskje cayennepepper
  • 8. ¼ teskje salt
  • 9. 1 spiseskje hakket frisk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. I en elektrisk blender eller food processor, kjør kikerter, røde paprika, sitronsaft, tahini, hvitløk, spisskummen, cayenne og salt til en jevn og lett luftig blanding. Bruk lange pulseringer, og pass på å skrape ned sidene av blenderen eller food processoren mellom pulsingene. Overfør til en serveringsskål og sett i kjøleskapet i minst 1 time. (Hummusen kan lages opptil 3 dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før servering.)
  2. 22. Strø hummusen med hakket persille før servering.