
Krydret søt, ristet rød pepper-hummus
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Ingredienser
- 1 (425 gram) boks kikerter, avrent
- 1 (115 gram) glass ovnsbakte røde paprika
- 3 spiseskjeer sitronsaft
- 1 ½ spiseskje tahini
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- ½ teskje malt spisskummen
- ½ teskje cayennepepper
- ¼ teskje salt
- 1 spiseskje hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 1I en elektrisk blender eller food processor, kjør kikerter, røde paprika, sitronsaft, tahini, hvitløk, spisskummen, cayenne og salt til en jevn og lett luftig blanding. Bruk lange pulseringer, og pass på å skrape ned sidene av blenderen eller food processoren mellom pulsingene. Overfør til en serveringsskål og sett i kjøleskapet i minst 1 time. (Hummusen kan lages opptil 3 dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før servering.)
- 2Strø hummusen med hakket persille før servering.